top of page

בעוד הגישות המסורתיות של האיריגדולוגיה ונטורופתיה נשארו צמודות והשתנו רק בכלי המדידה וכלי ההתבוננות (המכשור שבו משתמש האירידולוג וכלי המידה של הנטורופת). כאשר בוחנים את התפתחות הרפואה הקונבנציונלית בעשורים האחרונים, קל להבחין בשילוב טכנולוגיות מתקדמות ביותר בכל התחומים. הננו טכנולוגיה משמשת הן ככלי אבחוני (כמוסות צילום וכו') והן ככלי טיפולי (מגנונים להשמדת תאים וכו'). לצד זאת התפתחה תעשיית תרופות אדירה שכל מטרתה להתמודד עם הסימפטומים הגורמים סבל.

כשאירידולוגיה ונטורופתיה מצליחים היכן שהרפואה הקונבנציונלית לא.

אחד הגורמים הבולטים, שגרמו לרפואה הקונבנציונלית לחזור ולהיעזר בגישות ומתודות כמו האירידולוגיה והנטורופתיה, הם המחלות והסינדרומים הרב מערכתיים. בעיקר הסרטן וגם הסינדרום פיברומיאלגיה.
אם מניחים בצד את ההתערבויות הטיפוליות הכירורגיות, שגם הם לעתים מטפלות בסימפטום בלבד. ניתן לראות שעל אף שפותחו שיטות טיפול (כימותרפיה, הקרנות וכו') לצד תרופות ספציפיות ייעודיות. הרי שבפועל הרפואה הקונבנציונלית לא מצאה מענה חד משמעי למחלות אלה. מחקרים רבים מצביעים על כך שרבים מהמטופלים סובלים ואף מאבדים את חייהם לא מהמחלה כי  אם מהטיפול שניתן להם.

האירידולוגיה והגישה הטיפולית הנובעת מנטורופתיה מחפשים קיומם של חוסר איזונים בתפקודים שונים ומנסים על להשפיע על המערכות בהם חל השיבוש התפקודי ולהשיבן לאיזון. לעתים נעשה שימוש גם בנטורופתיה בכלים איבחוניים המאפשרים להגיע לפרוגנוזה מדויקת לגבי ממדים שונים כגון בדיקות דם (הורמונים,מינרלים וכו'). כלי ההתמודדות והטיפול שונים בתכלית ובמקרים רבים התוצאות של הטיפול בנטורופתיה יעיל ועולה על זה הקונבנציונלי כשהטיפול אינו מהווה בשום שלב סכנה להחרפת מצבו לש המטופל.

ראוי לציון שגם הרפואה הקונבנציונלית, לאחר עשרות רבות של שנים בהן גילתה ניקור ולעתים אף יחס לא מכבד ומזלזל בעוסקים ברפואה אלטרנטיבית, החלה להטמיע את הגישות הטיפוליות וההתייחסות הרב מערכתית אל המטופלים. הרפואה הקונבנציונלית לא רק מושפעת בעשורים האחרונים מהגישות של הרפואה האלטרנטיבית, אלה ממש מגישה אותם לחוליה כחלק מהמערך הטיפולי.

המתודות אירידולוגיה ונטורופתיה

ביחס לרפואה הקונבנציונלית

נטורופתיה ואירידולוגיה במערכת הבריאות הציבורית

אכן לעתים הטמעת האירידולוגיה והנטורופתיה, כמו מתודות איבחונייות וטיפוליות אחרות, בשירותי קופות החולים נובע לעתים משיקולים כלכליים. הידיעה שהציבור בישראל פונה יותר ויותר אל מתודות כגון האירידולוגיה והנטורופתיה, משקיע משאבים כספיים בצריכת שירותי בריאות ממרפאים בתחום הרפואה המשלימה, הביאה את הממסד להסדיר מתן שירותי בריאות אלטרנטיביים, כחלק ממערכת הבריאות הציבורית. זאת על מנת לזכות גם הוא בחלק מהכספים אותם משקיע הציבור בצריכה פרטית של שירותי בריאות.

נציין שהתהליך בישראל מתרחש שנים רבות לאחר שבמדינות אירופאיות שונות הגישות האלטרנטיביות ובכללן האירידולוגיה והנטורופתיה מהוות חלק בלתי נפרד משיטות האבחון והטיפול המקובלות.

bottom of page